Karting: als het je favoriete indoor sport is, dan moeten we je niet vertellen dat het één van de spannendste sporten is die er zijn. Dat brengt natuurlijk ook met zich mee dat er wat risico’s aan verbonden zijn. Wil je sneller worden als karter én tegelijkertijd ook veiliger rijden? Gebruik dan zeker onderstaande tips van professionals!

3 karting tips van professionals

1. Gebruik de perfecte racelijn

Het nemen van bochten is vooral bij een sport als karten een grote uitdaging, omdat die bochten nu eenmaal vaak voorkomen in een dergelijk circuit. Reken daarbij dat bochten op een indoor circuit vaak erg scherp zijn, en het risico op een verkeerd ingeschatte beweging is nog veel groter.

Probeer dus, door middel van regelmatig oefenen, de perfecte racelijn te nemen elke keer dat je een bocht maakt. Zo bespaar je tijd én verlaag je het risico op een botsing of val.

2. Gooi je gewicht in de strijd

Daarbij is het een goed idee om wat vaker je gewicht in de strijd te gooien als je aan karting doet. Dit maakt het immers gemakkelijker om de controle over je kart te behouden tijdens scherpe bochten. Het geheim is dat je je eigen lichaamsgewicht op de manier moet gebruiken dat je méér grip hebt op de buitenste wielen van je kart, waardoor je efficiënter draait.

3. Rem vaker

De rem is een vaak onderschat onderdeel van de kart, maar het is wel degelijk belangrijk om hem vaak te gebruiken. Het is misschien verleidelijk om stoer te doen en snelheid te maken, maar bij een complex circuit als dat bij karting, waar er vaak onverwachte bochten en korte stukken zijn, rem je beter vaker dan nét niet voldoende!